Aktuellt från Riksdagen

Från och med denna veckan kommer vi tre riksdagsledamöter varje fredag skriva några rader om hur riksdagsveckan varit och vad vi gjort.

Denna veckan startade riksdagen upp igen efter juluppehållet. Det var roligt att ses igen och vi ser verkligen fram emot en vår med mycket arbete.

Louise inledde veckan med en interpellationsdebatt med kulturministern om fri entré på statliga museer, en lyckad reform som regeringen och Sverigedemokraterna  tagit bort i årets budget.

Paula fick ta emot rikshemvärnschefens medalj i silver, för sina insatser för Hemvärnet och Mats ställde en fråga till skolministern om vad regeringen avser att göra för minska omsättningen bland rektorer.

 Vidare har vi alla tre haft våra sedvanliga sammanträden i utskotten och Mats har även  haft möte i Nordiska rådet där han är ledamot.

I onsdags var det partiledardebatt där Magdalena Andersson gjorde en mycket stark insats. Centerpartiets Annie Lööf hade sin sista debatt och tackades av med fina ord från samtliga partiledare.

Vi har även haft möte med den Västsvenska  riksdagsgruppen. Vi träffas några gånger per termin för att lyfta gemensamma frågor. Denna gången gästades vi av Västsvenska Handelskammaren. Temat för mötet var energiförsörjning.

Vi Socialdemokrater har i veckan även begärt  att regeringen ska komma till Arbetsmarknadsutskottet för att lyssna in hur de ska agera i frågan om minimilöner som hanteras på EU- nivå. För oss är det viktigt att EU inte ska sätta löner i Sverige!

Vi önskar er alla er trevlig helg

/ Mats, Paula och Louise

[instagram-feed]
facebook Twitter Email