Här kommer en liten rapport över vad våra riksdagsledamöter har sysslat med under veckan som har gått.

🌹Aktuellt från Riksdagen🌹

Mats Wiking:
Denna veckan startade med att Mats deltog i Nordiska rådets möte i Stockholm.
Utbildningsutskottet fick under veckan besök av rymdstyrelsen , LO, Mats deltog också i möten om infrastruktur och kompetensförsörjning. Mats och S-gruppen i Utbildningsutskottet avslutade veckan med studiebesök i Trollhättan på Högskolan och GKN.
Paula Holmqvist:
På tisdagen var det förutom att det var utskott på fm, sedvanligt Gruppmöte med riksdagsgruppen på eftermiddagen. Bland annat expo deltog.
Onsdag hade Paula en heldag med Arbetsmarknadsutskottets S-grupp där man diskuterade S-gruppens olika ansvarsområden. På torsdagens utskott krävde Paula och hennes S-grupp en överläggning med regeringen angående minilöner. Paula Ställde även en fråga på frågestunden till statsrådet Paulina Brandberg om arbetsskor och arbetskläder.  En viktig jämställdhetsfråga!
Louise Thunström:
Har bl.a besökt Konstfack och Liljevalchs i veckan. Louise även blivit invald i styrelsen för riksdagens nätverk för solidaritet med folken i Iran.
Louise har också haft Sedvanligt utskottsmöte och ställt en fråga till kulturministern om kulturens frihet och att Sverigedemokraterna än gång på visar att de inte står bakom tidöavtalets löfte om armlängds avstånd.
Övrigt:
På torsdagen var det förintelsens minnesdag i riksdagen, där Ruth Berlinger berättade hur hon överlevde det fruktansvärda ghettot i Warszawa och påminde oss att vi aldrig får glömma nazismens grymma utrotning av 6 miljoner judar.

[instagram-feed]
facebook Twitter Email